UPIS NA ONLINE TAKMIČENJE FONDACIJE SABUR:
“Od pravilnog razumijevanja do korisnog znanja”

1095
FOTO: fondacijasabur.org
FOTO: fondacijasabur.org

“Ovogodišnje takmičenje ima za cilj da kod mlađe populacije razvije svijest o svom identitetu kroz upoznavanje sa različitim povijesnim činjenicama o muslimanima i bošnjačkom narodu u Srbiji; da unaprijedi saznanja mladih o autentičnosti vjerske tradicije Bošnjaka i produbi njihova saznanja po određenim vjerskim pitanjima i propisima; da afirmiše važnost dijaloga i dobrih međuljudskih odnosa.

Upis traje do 24.septembra, a pravo učešća imaju svi takmičari uzrasta 16.-25.g., sa prostora Republike Srbije i regije Sandžak.

Takmičenje će se održati 07.novembra 2020.g. i to u formi pitanja online putem.

Sve detalje o načinu realizovanja online takmičenja dobićete u poruci na Vašu e-mail adresu najkasnije 3 dana prije održavanja takmičenja.

Takmičarski test će nositi 100 bodova sa određenim brojem pitanja iz svih oblasti.

Navođenje barem jednog ajeta (bosanski prijevod) i hadisa kojima se želi potkrijepiti određeni odgovor je preporučeno i donosi više bodova.

Kod bodovanja Vaših odgovora, akcenat stavljamo na razumijevanje zadatih tema, konkretnost i preciznost.” – stoji u saopćenju Fondacije Sabur.

Link za upis na takmičenje: https://forms.gle/CL2PP5cNpeiPix9U7

Fondacija Sabur sa sjedištem u Tutinu je nevladina organizacija koja već skoro tri godine sprovodi aktivnosti i projekte od javnog značaja u oblasti svestrane edukacije i ličnog razvoja.

Takmičenje “Od pravilnog razumijevanja do korisnog znanja” se organizuje drugu godinu zaredom, a osnovni cilj je proširiti omladini saznanja iz različitih oblasti i usmjeriti ih na ispravno razumijevanje stvari i pojava u društvu.

 

Izvor: FB stranica Fondacija SABUR