Turski fond za stipendije (Turkiye Burslari) raspisaće konkurs za dodjelu stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije stranim studentima

964
(FOTO): turkiyeburslari.gov.tr
(FOTO): turkiyeburslari.gov.tr

Turski fond za stipendije (Turkiye Burslari) od 10. januara  do 20. februara, otvoriće konkurs za dodjelu stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije stranim studentima, javlja Tacka.net .

Konkurs će biti otvoren za sve strane studente i državljane svih zemalja sveta, a oni koji budu izabrani će dobijati mesečni džeparac, besplatan smeštaj u studentskim domovima, zdravstveno osiguranje, besplatan jednogodišnji kurs turskog jezika i jednu povratnu avionsku kartu za dolazak u Tursku i povratak u njihovu zemlju.

Besplatne prijave za turske stipendije  vršiće se  isključivo elektronski preko online platforme www.turkiyescholarships.gov.tr 

Vlada Republike Turske sredstva za stipendije stranim studentima osigurava u namjeri da podrži razvoj obrazovanja mladih u prijateljskim državama. Cilj Turske je i da kroz obrazovanje uspostavi mostove prijateljstva između pojedinaca i država, kao i da odgovori na savremenu potrebu za kvalifikovanim ljudskim resursima.

 

Izvor: (rtvnp.rs)