Prof.dr. Šefik Kurdić gostuje na tribini Narodne biblioteke ,,Dr. Ejup Mušović“ u Tutinu

1523
Prof.dr.Šefik Kurdić
Prof.dr.Šefik Kurdić

Narodna biblioteka ,,Dr. Ejup Mušović“ organizuje tribinu na temu ,,Kako vratiti odgoj i pravdu u društvo?“, te promociju knjiga.

Knjige koje će biti promovisane jesu: ,,Ashabi – zvijezde koje ne gube sjaj“, ,,Enciklopedija islamskog odgoja“ i ,,Omer ibn Abdulaziz“.

Gost predavač je prof. dr. Šefik Kurdić. Tribina će se održati u utorak, 29. 06. 2021. godine od 19:00h, u velikoj sali Doma kulture, u Tutinu.

Profesor Kurdić je prethodnih godina zijaretio Tutin, a ovdašnja čitalačka publika se i dan-danas sjeća promocije ,,Muslimove zbirke hadisa sa komentarom“ kada je bioskopska sala bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Ovo je prilika da iskoristimo prisustvo ovog mubarek insana i jednog od najpoznatijih muhadisa – poznavaoca hadisa, na našim prostorima.

Iz biblioteke nam poručuju da su otvoreni za organizaciju kulturnih, obrazovnih i naravno vjerskih tribina i promocija.

O predavaču:

Prof. dr. Šefik Kurdić rođen je u Piljužići kod Tešnja, 1958. godine. Bosanskohercegovački je teolog na polju hadisa i da’we. Autor je 35 djela, a učestvovao je i u prijevodu više djela sa arapskog na bosanski jezik. Učesnik je naučnih konferencija u Bosni i Hercegovini i svijetu. Održavao je predavanja širom svijeta, učestvovao u emisijama na domaćim i inostranim radio i TV stanicama. Dobitnih je brojnih priznanja i nagrada.

 

sebilj.net